Waarom is TV Kameraden tijdens Corona nou echt perfect?

Kameraden zou Kameraden niet zijn als we niet juist in deze tijde extra zorgen voor verbinding tussen de verschillende generaties op afstand. Hoe ‘Coronaproof’ en laagdrempelig is dat?!                                                                      Alles wat je nodig hebt om mee te doen, is een tv, een laptop en of een telefoon en een lekker stoel of bank om op te zitten. Vanwege de huidige maatregelen is het niet veilig om in elkaars aanwezigheid een tv programma of documentaire/film te kijken. Tv kijken kun je natuurlijk samen perfect op afstand doen. Daarom steken we nu extra energie in TV Kameraden!

Wat doen TV Kameraden?

Samen bekijk je programma’s, series en films die gaan over jullie gezamenlijke interesses. Van sport tot cultuur en van politiek tot Netflix docu’s: jullie bepalen zelf wat je kijkt. Online of op TV. Wij zorgen voor jouw match met iemand die dezelfde interesses heeft als jij. Samen met je Kameraad bespreek je de aflevering, serie of film die je bekeken hebt. Met TV Kameraden deel je je interesse, kennis en ervaring met elkaar. En wie weet ontmoet je elkaar wanneer het weer veilig in ons KameradenCafé of onderneem je iets anders interessants of leerzaams samen. Je kunt altijd bij ons terecht met vragen daarover.

Na corona

Zodra het weer kan organiseren we weer interessante en leerzame ontmoetingen voor Kameraden die dezelfde interesses hebben, en kennis met elkaar willen delen. Denk hierbij aan workshops, uitjes en activiteiten op het gebied van fotografie, Spaanse taal, filosofie, kunst, sport, theater, koken en plantenkennis etc. Heb je veel kennis uit je arbeidsverleden of andere hobby’s waarmee je een jongere van super handige informatie kunt voorzien? Dan zijn we ook opzoek naar jou! Deel jouw kennis met een jongere generatie zodat hij niet verloren gaat. 

Hoe werkt het?

1: Meld je aan en wij matchen jou aan iemand van de andere generatie op basis van interesse. Wij zorgen ervoor dat jullie met elkaar in contact kunnen komen. Je ontvangt een mail van ons of we bellen jou met alle ins en outs over hoe deel te nemen en met wie. 

2: Jullie kijken tegelijkertijd vanuit je eigen huis naar hetzelfde programma. Om je te helpen met kiezen hebben we een programma voor je samengesteld. Dat vind je hier     

3: Na afloop bellen jullie met elkaar om het na te bespreken.

4: Netflix series of documentaires kun je samen kijken via Teleparty.          Klik op de link hierboven en maak een teleparty account aan. Via een link die je elkaar mailt, kun je typen naar elkaar tijdens het kijken. Ook kun je wat je kijkt dan pauzeren om bijvoorbeeld je koffie of thee bij te vullen. 

Wil je meedoen? Gezellig! Stuur een email naar info@kameraden.nl met wat informatie over jezelf, bel 073-2020979 of vul het contactformulier in via onderstaande knop.

Programma

Wie mag er meedoen?

Iedereen! In tijden als deze kunnen we allemaal wat meer verbinding gebruiken, ook op afstand. We willen meer interresante en gezellige contacten tot stand brengen tussen jongeren en senioren. Deel het idee dan vooral ook met familie en vrienden. 

#TVKameraden

Staat de popcorn klaar, levert het facetimen een gezellige selfie op, of wil je het plezier van TV Kameraad zijn met anderen delen op social media? Gebruik dan de hashtag #TVKameraden om ons te taggen!

Wat kameraden ervaren

Scroll naar top